This web site uses browser storage to make it easier to use. Please check the box if you consent to this. You can find more detail here

Murder of Alan Wood (Albanian)

Mund të na ndihmoni?


Details of Incident

Të Shtunën më 24 Tetor 2009, Alan Wood u gjet i vrarë në mënyrë brutale në shtëpinë e tij, e cila ndodhet në një fshat të vogël që quhet Lound, i cili është afërsisht 16 milje (25 kilometra) në veri të Peterborough. Policia e Lancashire mbodhi një ekip të madh dedektivësh dhe filloi hetimin për vrasjen.

Duart ia kishin lidhur me ngjitës dhe e kishin qëlluar me thikë në kokë në mënyrë të përsëritur. Dedektivët mendojnë se këto plagë iu shkaktuan për ta torturuar Alan-in, ndoshta që ai të dorëzonte numrat identifikues personalë të kartës së bankës. Pastaj Alanit i kishin prerë fytin – plaga fatale. Besohet se elementi më shqetësues i sulmit erdhi pas vdekjes së Alan-it – një plagë e thellë pas qafe sugjeronte një tentativë për t’i prerë atij kokën.

Tetori i 2019-ës do të shënojë 10 vjetorin e vrasjes dhe Policia Lincolnshire dhe kolegët e saj nga Njësia e Operacioneve të Veçanta të East Midlands bëjnë thirrje për ndihmën tuaj për të identifikuar person-in/nat që janë përgjegjës, pasi përveç një motivi të mundshëm financiar, ende nuk është e ditur se përse u krye krimi më shqetësues i kohëve të fundit në Linconshire.

Shumë njerëz nga Polonia/Lituania dhe Shqipëria jetonin dhe punonin në atë zonë dhe ka mundësi që dikush brenda këtij komuniteti ka informacion që mund të çojë palën fajtore para drejtësisë dhe t’i japë përgjigjet familjes së Alan-it se përse ndodhi vrasja. Ka mundësi që këta njerëz mund të jenë kthyer në vendet e tyre qysh prej asaj kohe.  

Një kompani lokale ka vendosur një shpërblim prej 40 mijë stërlinash (Stërlina Britanike) për informacion që çon në identifikimin, arrestimin dhe dënimin e vrasëvë të Alan-it.

Contact Information

https://www.lincs.police.uk/news-campaigns/alan-wood-murder/alan-wood-murder-albanian/